Wednesday, April 22, 2015

Wellness pentru trup și suflet



Ia să vedem care sunt pașii unei curățări wellness profunde (preferabil de făcut seara înainte de culcare sau dupămasa înainte de un somn odihnitor):

Clătim cu apă călduță
Ca și un prim pas clătim bine fața cu apa călduță dar evităm să frecăm prea mult fața, acest pas este mai mult pentru a dizolva în mare impuritățiile și de a umezi toată suprafața pielii. Este foarte important să evităm apa foarte caldă sau foarte rece în curățarea feței.

Aplicăm pe față un gel sau cremă de curățare
Preferabil sunt gelurile fiindcă fac mai mare spumă și în acest fel ajunge mai puțin produs pentru un efect mai mare. Gelul/crema de curățare o masăm bine pe toată suprafața a feței și pe parte dintre gât și bărbie. Acesta ne va ajuta să înmuiem pielea și să scăpăm de ce mai mare și vizibilă parte a impuritățiilor. Acest pas de obicei curăță machiajul de pe față.

Demachiarea separată a ochiilor
După curățarea cu cremă/gel de curățare a întregii fețe este important ca șii ochii să fie bine curățate, pentru acesta putem opta pentru lichide sau creme speciale demachiante pentru ochi. Aceste produse se aplică pe un disc demachiant și se șterg cu ele ușor ochii și jurul ochiilor. Aceste produse sunt concepute în așa fel încât să nu irite pielea din jurul ochiilor și chiar dacă intră în ochi este deajuns doar clătirea cu apă curată. Sunt perfecte și pentru cei cu piele sensibilă și prin folosirea lor putem scăpa 100% de machiajul ochiilor, chiar și de rimelurile persistente.

Exfoliere
Pentru un efect suprem pasul cu exfolierea pielii este inevitabila. Pentru acesta să folosim un exfoliant cu particule abrazive. Din aceste produse se poate găsi și câteva care nu doar exfoliează dar și hidratează cum ar fi cele cu jojoba, unt de shea sau cacao. Să avem mare grijă să nu exagerăm cu exfolierea pielii, este important să alegem exfoliantul potrivit pielii noastre. Dacă pielea este sensibilă să alegem un produs cu particule mai fine și acesta își va face efectul dar va preveni arderea sau rănirea pielii.

Mască de față
O mască de față bine aleasă poate face chiar minuni cu pielea noastră. Este nespus de important să alegem masca de față în concordanță cu nevoile pielii noastre. Dacă avem piele grasă este o mare greșeală să aplicăm de exemplu o mască hidratantă cu ulei de măsline. Masca se aplică pe toată suprafața feței lăsând liber zona ochilor și nării, dacă considerăm necesar putem aplica masca și pe gât și pe decolteu.
Pentru piele grasă sau cu coșuri este bine să alegem o mască care să aibe proprietăți de uscare și revigorare, cum ar fi cele citrice sau cele cu extract de masline. Acele persoane care au multe coșuri sau au pielea mai sensibilă sunt safătuite să-și aleagă o mască special concepută pentru pielea lor.
Cei cu pielea uscată pot foloseasi măști hidratante, din acestea sunt nenumărate de feluri, cele cu extract de măsline, jojoba, boabe de cacao sau cele cu aleo vera sunt cele mai populare din această categori.
Persoanele cu pielea normală pot apela pentru măștile cu fructe sau cele cu extract de castraveți. Acestea au multe vitamine și ingrediente hidratante care le conferă o pielă netedă și radinată.

Crema
Ca și un ultim pas este bine să aplicăm crema preferată de față. Dacă optăm să facem un wellness facial spre seara, înainte de culcare, bineînțeles că vom folosi o cremă de noapte. Cremele de noapte au un efect mult mai ridicat asupra pielii feței. Pentru noapte putem alege și o cremă cu efect ușor antirid, chiar dacă ziua nu folosim cremă antirid. Crema de noapte cu efect antirid va avea un efect captivant asupra feței noastre, nu doar că va hidrata pielea extraordinar de mult dar dimineața ne vom trezi cu o față mai odihnită și mult mai radiantă. Acest pas este chiar atât de important ca și curățarea profundă a feței, fără crema de după curățare wellnesul și curățarea feței ar fi incompletă.

No comments:

Post a Comment