Friday, March 27, 2015

Parfumuri și tot ce merită de știut despre ele


Probabil parfumurile sunt acele produse despre care am putea vorbi chiar ore în șir și încă tot am avea multe de povestit. În acest articol veți putea afla niște informații esențiale despre tipurile existente ale parfumurilor.
 
Putem crea categorii de parfumuri după mai multe caracteristici dar probabil cele mai cunoscute sunt acele categorii care se despart după concentrație. În acest fel vom putea găsi următoarele categorii:
Apa de colonie
Sunt cele cu concentrația cea mai redusă, de multe ori aceste produse sunt comparate cu sprayurile de corp parfumate fiindcă își mențin mirosul un timp mai scurt. De obicei aceste produse de parfumerie sunt cele fresh/florale. Sunt preferabil de folosit mai mult în timpul zilei vara și primăvara, în cele mai multe cazuri acestea au și un preț mai redus față de celelalte categorii de produse de parfumerie.
Apă de toaletă (Eau de toilette)
Sunt asemănătoare apelor de colonie dar au o concentrație mai ridicată. Se folosesc mai mult în anotimpurile calde dar nu sunt exclusiv doar parfumuri fresh/florale. Gama acestor produse de parfumerie este deja mult mai largă si sunt niste parfumuri mai complexe decât apele de colonie.
Apa de parfum
Concentrația acestor produse sunt cele mai ridicate, în acest fel ele își mențin mirosul toată ziua sau chiar și mai mult după aplicarea lor pe piele. De obicei aceste produse au și un preț mai ridicat și calitatea lor este una mai bună decât categoriilor sus menționate. În această categorie deja putem găsi chiar orice tip de parfum: fresh/floral/exotic/orientale/lemnoase. Cum concentrația lor este mai ridicată creatorii de parfumuri preferă această categorie pentru parfumurile exotice, lemnoase și orientale, parfumurile tipice de seară.
O altă subdivizie bine cunoscută este categorizarea parfumurilor după tipul parfumurilor din care sunt ele compuse. În acest fel putem regăsi patru categorii fundamentale: orientale, lemnoase, citrice și florale. Între aceste categorii se pot crea și suprapuneri cum ar fi subdivizia parfumurilor citrice-florale, această categorie fiind una dintre cele mai fresh, cele mai îndrăgite în timpul verii.
Poate vă întrebați de ce este important să avem categorii de parfumuri, cu ce ne poate ajuta? Este important acest lucru din mai multe motive, cel mai important ar fi că ne pot ajuta aceste categorii în alegerea parfumului. Dacă ne cunoaștem personalitatea după un timp ne putem da seama care categorie se potrivește cu stilul nostru și care nu. În al doilea rând este important să alegem parfumul potrivit nu numai personalității noastre dar și  potrivit părții zilei când dorim să o purtăm. Sunt reguli de bază care trebuie respectate pentru a nu deranja persoanele din jurul nostru. De exeplu nu este prea indicat să putrăm un parfum oriental dimineața. Parfumurile mai tari, mai accentuate sunt bine de evitat în timpul zilei și sunt mai indicate seara sau la evenimente elegante/festive. La o nuntă sau un bal de exeplu putem folosi un prafum oriental sau dulce, totul depinde doar de stilul și dispoziția noastră.
Parfumurile citrice sunt preferabile primăvara iar cele fuctate/florale se folosesc mai mult vara acestea fiind mai light și având caracteristici care sunt plăcute și dacă temperaturile din afară urcă. Parfumurile fresh ne reînprospătează trupul și sufletul.
Este foarte bine de știut că orice parfum își poate schimba caracteristicile depinzând de persoana care îl poartă. Mirosul parfumului se schimbă depinzând de PH-ul pielii fiecăruia acesta este motivul pentru care este indicat ca înainte de a cumpăra un parfum nou să-l încercăm și să decidem abia după ce am purtat parfumul câteva ore.

No comments:

Post a Comment